dijous, 8 de desembre del 2016

Digital StoryTelling

La narració digital o digital storytelling és una tècnica educativa que permet als estudiants aprendre mitjançant la creació d'històries fent ús de les TIC. Tot i que el concepte de narració no és res de nou, l'aparició de les noves tecnologies ha ampliat i potenciat moltes maneres de crear continguts. 
Aquests relats digitals tracten en explicar històries (ja siguin narratives personals, històries que analitzen esdeveniments històrics, històries informatives o instructives, etc.) amb l'ajuda d'eines digitals, com poden ser: Creaza, GoAnimate, DVolver, ZimmerTwins, PicLits, Bubblr, Stripgenerator, MakeBeliefsComix, ToonDoo, Blabberize, Storybird, 5CardFlicker, TheStoryStarter, LittleBirdsTales, Animoto,...


Tot això ho aconseguim amb vuit senzills passos: 
1. Començar amb una idea
2. Investigar, explorar i aprendre
3. Escriure la narració
4. Dibuixar i planificar el guió
5. Crear o seleccionar els recursos
6. Montar-ho tot
7. Compartir-ho
8. Reflexionar i comentar la feina feta


A continuació, podeu veure un exemple d'aquesta tècnica que he fet juntament amb tres companyes més de classe (Maria Farnós, Judith Raventós i Odet Rabadà) fent clic aquí.

http://www.creaza.com/monpledecontes/4CI5aXcg9p


Quines aplicacions didàctiques i metodològiques té aquesta tècnica Digital StoryTelling per als professors o per ensenyar als nens/es d'Educació Infantil?
Aquesta eina pot resultar molt útil per per als professors ja que pot ser una eina que els permeti crear històries digitals per tal de despertar l'interès dels alumnes per un determinat tema, o per presentar-los-hi alguna tema de la matèria amb un format més interessant.
En canvi, per als alumnes tot i ser una eina una mica més complicada si parlem de nens/es de zero a sis anys, també els pot ser una eina potent d'aprenentatge, degut a que els ajuda a desenvolupar competències (com la digital o la lingüística, entre altres), fomentar la seva creativitat i treballar diferents processos cognitius (com la comprensió, l'anàlisi o la síntesi).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada