dissabte, 22 d’octubre del 2016

Laboratori d'Educació i Tecnologia (ETLAB)

El LABoratori d'Educació i Tecnologia és un espai, dirigit a professorat i alumnat dels graus d'Educació Infantil i Primària, especialitzat en l’educació. L'ETLAB és ideal per dissenyar projectes d’innovació pedagògica amb diferents eines informàtiques, audiovisuals i dispositius mòbils, per conèixer el seu funcionament i la seva utilitat didàctica i metodològica. A més, aquestes eines molt fàcils d’utilitzar, adaptables a diferents entorns formatius, facilitadores del treball cooperatiu i de l’autonomia en l’aprenentatge amb el suport de les tecnologies. I el seu ús contribueix a la socialització i a la comunicació en entorns formatius i laborals. De fet, seria un bon canvi de model educatiu, ja que canviaria la percepció de com coneixem i de les maneres de conèixer, de les habilitats que s’han de dominar i de l’ús de la tecnologia en benefici de l’educació.



I què en penso jo?
L'ETLAB del Campus Terres de l'Ebre de la URV, situat a l'aula 119 al primer pis, preseta una sèrie d'eines com en són les pissarres digitals interactives (PDI), tauletes tàctils, videoconsola Wii, Ninus, projector tàctil, ... 
De totes aquestes eines, la que destacaria, a part de les PDI com ja vaig esmentar anteriorment, seria el Ninus.  
Aquest aparell es tracta d'una caixa projector que envia imatges interactives al terra, l’espai natural en què es mouen els xiquets i xiquetes d’infantil. Sense la necessitat que hi hagi cap cable ni dispositiu, els alumnes poden interactuar amb les imatges i moure-les amb les mans i els peus com si es tractés d’una tauleta. 
Així doncs, crec que al voltant d’aquesta tecnologia es poden desenvolupa diverses activitats educatives per treballar conceptes bàsics, sobretot d’infantil, com poden ser els colors o situar-se a la dreta, esquerra, baix, dalt,... En la meva opinió crec que pot ser una eina útil per als alumnes perquè els pot ajudar en el seu procés d’aprenentatge i ensenyament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada