dissabte, 15 d’octubre del 2016

Pissarra digital interactiva (PDI)

Actualment, no podem negar que els recursos multimèdia són una eina que té gran utilitat per a l'educació. En els últims anys ha aparegut un recurs, es tracta de la pissarra digital interactiva (PDI) amb un ús ben concret destinat al món de l'ensenyament. I què és la pissarra digital interactiva? Doncs consisteix en un ordinador connectat a un videoprojector, que projecta la imatge de la pantalla sobre una superfície, des de la qual es pot controlar l'ordinador, fer anotacions manuscrites sobre qualsevol imatge projectada, així com guardar-les, imprimir-les, enviar-les per correu electrònic i exportar-les a diversos formats.



Quines aplicacions didàctiques i metodològiques tenen les PDI per als professors o per ensenyar als nens/es d'Educació Infantil? 

Temps enrere quan no existia l'ús de les PDI, cada professor havia d'arreglar-se com podia amb la seva imaginació i creativitat, per intentar ser original i atreure l'atenció dels més petits. Ara, amb aquesta eina es simplifica tot, però aquest canvi per molt que ens sigui de gran ajuda i suport, si nosaltres no canviem la nostra manera d'actuar, les metodologies i la manera de treballar e innovar, no serviria de res i no valdria la pena integrar el seu ús en les escoles. La PDI és una eina ideal per l'exposició i treball en comú. Per què? Doncs perquè fa que les tasques siguin més actives i participatives, facilita les explicacions, permet investigar amb els alumnes per desenvolupar capacitats , transmet complementarietat, enriqueix les pràctiques educatives a l'aula, treu el major partit a l'ús de l'ordinador i internet,… Amb això vull dir que ens aporta una font inesgotable d'informació multimèdia i interactiva disponible de manera immediata a l'aula, que permet aprofitar didàcticament molts materials realitzats. D'aquesta manera, els nens i nenes aprenen millor els continguts complementant els recursos tradicionals amb els recursos i materials multimèdia que es treballen amb la PDI. A més, els alumnes estan, en general, més atents, motivats i interessats, ja que tenen un paper més actiu i immediat gràcies a la interactivitat que comporta.
I si afegim un «plus», per fer ús de les PDI no cal ser creatiu. Es pot usar aprofitant la gran quantitat de recursos que tenim avui en dia a la xarxa, recursos gratuïts que ens ofereixen les diferents web educatives, amb diversos formats i des de llocs de tot el món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada